Till kassanDin kundvagn(0)

Till kassan
Kundvagnen är tom
Totalt 0:-
499:- kvar till fri frakt
Snabb leverans Fri frakt över 499 kr Trygg betalning Miljövänligt packmaterial
Snabb leverans Fri frakt över 499 kr Trygg betalning Miljövänligt packmaterial

Personuppgiftspolicy, GDPR

Den 25 maj 2018 börjar en ny lag att gälla, GDPR (General Data Protection Regulation). Det är en gemensam lag som skall göra att samma regler gäller överallt i alla EU:s medlemsländer. GDPR ersätter personuppgiftslagen (PUL). PUL har varit en svensk lag sedan 1988. När GDPR träder i kraft måste alla företag och organisationer ha kontroll på sina kunders uppgifter.

Läs mer här: Datainspektionen

 

Dina personuppgifter

Lapland Eco Store AB (”Lapland Eco Store", laplandecostore.se, "vi", "oss”) vet hur viktigt det är med integritet för våra kunder och vårt mål med denna personuppgiftspolicy är att vi på ett klart och tydligt sätt ska förmedla till dig hur vi samlar in, visar, använder, överför och lagrar din information så att du känner dig säker på att dina personuppgifter är i säkert förvar hos oss. Lapland Eco Store utför all hantering av personuppgifter i enlighet med EU:S integritetslagstiftning GDPR.

 

Personuppgiftsansvar

Lapland Eco Store AB är personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter på vår webbplats laplandecostore.se.

 

Kontaktuppgifter

Du kan kontakta oss på info@laplandecostore.se eller via vanligt brev som skickas till Lapland Eco Store AB, Blå Vägen 207, 92331 Storuman.

 

Insamling av personuppgifter

VAD ÄR EN PERSONUPPGIFT?

Personuppgifter är all slags information som kan knytas till en fysisk person som är i livet. Det gäller till exempel personnummer, namn, adress, e-postadress och telefonnummer. Det gäller även till exempel krypterade uppgifter och olika slags elektroniska identiteter, som exempelvis IP-nummer, om de kan kopplas till fysiska personer.

 

VILKA PERSONUPPGIFTER VI SAMLAR IN OCH PÅ VILKET SÄTT

Lapland Eco Store AB samlar in personuppgifter på flera sätt, men i första hand direkt från dig.

  • Uppgifter som samlas in i samband med beställning i webbutiken.
    När du gör en beställning på laplandecostore.se samlar vi in personuppgifter från dig för att kunna fullgöra din beställning. Det är uppgifter som namn, adress, e-postadress och telefonnummer, mobiltelefonnummer och personnummer.

  • Uppgifter som samlas in vid personlig kontakt.
    Vi samlar in olika personuppgifter från dig när du kontaktar oss via till exempel kundtjänst, e-post, telefon eller på andra sätt. I första hand samlar vi in de personuppgifter som behövs för att kunna besvara din fråga eller hantera ditt ärende hos oss. Beroende på kontaktsätt samlar vi in dina kontaktuppgifter som t.ex. namn, e-postadress, telefonnummer eller ordernummer.

  • Uppgifter som samlas in via Mitt Konto.
    Om du registrerar en användare på laplandecostore.se (Mitt Konto) samlar vi in din e-postadress för att skapa inloggningen. Vi samlar också in uppgift om ditt användarnamn. På Mina Sidor kan du sedan välja att lämna uppgifter om namn, adress, postnummer, ort, land, telefon, mobiltelefon och språk.

  • Uppgifter som samlas in när du prenumererar på vårt nyhetsbrev.
    Om du väljer att prenumerera på Lapland Eco Stores nyhetsbrev samlar vi in din e-postadress för att kunna skicka nyhetsbrevet. Du kan även välja att lämna ditt namn och efternamn om du vill.

  • Uppgifter som samlas in från någon annan än dig.
    Vid beställning och vid kontakt med oss i olika ärenden förekommer det att en person lämnar personuppgifter om en eller flera andra personer. Vi förutsätter att den som lämnar uppgifterna har samtliga kunders samtycke till att lämna dessa personuppgifter. Om du inte själv har genomfört en beställning utan någon annan har gjort en beställning i ditt namn samlar vi in personuppgifter om dig från den personen. Det samma gäller om någon annan har varit i kontakt med oss för din räkning.

 

Hantering och lagring av personuppgifter

LAPLAND ECO STORES RÄTTSLIGA GRUND ATT BEHANDLA DINA PERSONUPPGIFTER

Lapland Eco Store AB behandlar dina personuppgifter enligt lagen. Dina personuppgifter behandlas med stöd av köpeavtalet. Det kan även förekomma att samma personuppgift behandlas med stöd av att uppgiften är nödvändig för att uppfylla andra rättsliga förpliktelser samt samtycke. Det innebär att även om du återkallar ditt samtycke från oss och den behandling som grundas på samtycket upphör, kan personuppgiften ändå finnas kvar hos oss för andra ändamål. I huvudsak behandlar vi dina uppgifter för att fullgöra ett avtal i vilket du är part, exempelvis köpeavtalet.

 

ADMINISTRATION AV KÖP HOS OSS

För att kunna leverera de produkter som du har beställt av oss använder vi dina personuppgifter på olika sätt. Uppgifterna används för att kunna tillhandahålla dig leverans och fakturering. Administration av ditt köp inkluderar också användning av dina uppgifter till bokföring, avräkning och revision, kredit eller andra verifieringar av betalkort.

 

KUNDVÅRD

Vi använder dina personuppgifter för att kunna ge dig service om du kontaktar vår kundtjänst med frågor, synpunkter eller t.ex. reklamationer. Vi använder ditt namn och ordernummer för att identifiera dig och ditt köp. Vi använder dina kontaktuppgifter, som e-postadress och telefonnummer för att kunna kontakta dig i samband med frågor och ärenden. Vi kan också komma att använda alla de övriga personuppgifter som vi samlat in om dig för att hantera din fråga eller ditt ärende beroende på vad som är relevant i det enskilda fallet.

 

UTSKICK AV INFORMATION

När du har gjort ett köp hos oss använder vi dina personuppgifter för att skicka orderbekräftelse och annan viktig information om ditt köp och din leverans. Sådana utskick sker till den e-postadress eller det mobiltelefonnummer som har lämnats i samband med köpet.

 

MARKNADSFÖRING OCH PERSONIFIERING

Kundinformation kan användas i marknadsföringssammanhang av Lapland Eco Store i samband med specifika kampanjer och erbjudanden. Vi använder din e-postadress för att kontakta dig.

Om du har anmält dig till vårt nyhetsbrev använder vi dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrevet till dig och för att anpassa innehållet i nyhetsbrevet till just dig. Det är dels din e-postadress och dels uppgifter om din köphistorik, ditt användarmönster och dina preferenser. Genom att använda dessa uppgifter kan vi ge dig de erbjudanden som vi tror att du har störst intresse och nytta av.

Vi använder oss också av personifiering i vår kommunikation via sociala medier och webannonsering på andra webbplatser än Lapland Eco Store.se.

I vissa fall delar vi uppgifter med våra samarbetspartners för att de ska hjälpa oss att anpassa våra erbjudanden och marknadsföring efter dig. Vi ingår avtal för att säkerställa att sådana samarbetspartners behandlar uppgifter i enlighet med tillämplig personuppgiftslagstiftning.

För analys av användarmönster och personifiering använder vi oss av cookies. Du kan läsa vår cookiepolicy här.

 

UTVECKLING AV TJÄNSTER & SERVICE

Vi använder de uppgifter vi samlar in om våra kunder för att utveckla och förbättra vår hemsida, våra tjänster och våra produkter. Det gäller t.ex. utveckling av våra produkter efter kunders önskemål och beteende och för att t.ex. åtgärda brister eller öka säkerheten. I huvudsak använder vi anonyma eller anonymiserade uppgifter på aggregerad nivå för att göra denna typ av analyser. Det kan dock förekomma att vi använder även personuppgifter som vi har samlat in om det är relevant.

 

LAGKRAV

Behandling av dina personuppgifter kan också komma att ske för att vi ska kunna uppfylla de förpliktelser som gäller enligt lagar och förordningar, till exempel gällande säkerhet och redovisning.

 

LAGRINGSTIDER

Lapland Eco Store följer god sed i handelsbranschen. Vi sparar dina personuppgifter så länge som det krävs för ändamålet med behandlingen.

Vi sparar alla de personuppgifter vi samlar in i vår kunddatabas. I kunddatabasen sparas personuppgifter och köphistorik i sju år på grund av bokföringslagen.

Om du reklamerar inom tre år från ditt senaste köp sparar vi samtliga personuppgifter i tio år.

På "Mitt Konto" sparas de uppgifter du har registrerat där så länge användaridentiteten är aktiv.

Om du prenumererar på vårt nyhetsbrev sparas dina kontaktuppgifter så länge som du väljer att fortsätta ta emot nyhetsbrevet.

Samma personuppgift kan lagras på flera olika ställen för olika ändamål. Det kan innebära att en uppgift som har gallrats ur ett system för att den inte längre är nödvändig kan finnas kvar i ett annat system där den lagras med stöd av samtycke eller för ett annat ändamål där personuppgiften fortfarande behövs.

 

LAPLAND ECO STORES TEKNISKA & ORANISATORISKA ÅTGÄRDER FÖR SÄKER BEHANDLING AV DINA PERSONUPPGIFTER

Vi vidtar löpande åtgärder för att uppfylla principerna om ”inbyggt dataskydd och dataskydd som standard” (Privacy by design). Vi utvärderar kontinuerligt riskerna med den personuppgiftsbehandling som sker och vidtar nödvändiga säkerhetsåtgärder för att minska riskerna.

Vi utbildar kontinuerligt vår personal i dataskyddsfrågor.

 

Utlämning av personuppgifter

MICROSOFT

Vi använder oss av Microsofts officeprodukter och systemtjänster för vårt interna externa arbete. Det innebär att dina personuppgifter kommer att behandlas av Microsoft som har anlitats av oss som personuppgiftsbiträde. Personuppgifterna lagras av Microsoft i en molntjänst inom EU. Personuppgifterna kan av Microsoft vid en omfattande IT-incident överföras till tredjeland (det vill säga ett land utanför EU/ESS). Denna överföring sker bara i syfte att skydda uppgifterna.

 

AVTALSPARTNERS & IT-LEVERANTÖRER

Vi använder oss av ett antal olika IT-tjänster och IT-system i vår verksamhet. I vissa av dessa lagras och hanteras personuppgifter. Vi är måna om din integritet och säkerheten för dina uppgifter vid all sådan hantering. Vissa system är molnlösningar eller installerade hos leverantören och innebär att vi överför personuppgifter till leverantören. I dessa fall är leverantören vårt personuppgiftsbiträde och hanterar uppgifterna på vårt uppdrag och enligt våra instruktioner.

  • Interna IT-system.
    Internt hanterar vi personuppgifter i vår kunddatabas, i vårt ordersystem, i vårt affärssystem och i vårt kundtjänstsystem. Dessa system är till för att kunna leverera de varor och tjänster du har köpt från oss. Detta gäller även för att kunna hantera frågor och kundvård i samband med utförandet av dessa köp. I dessa system kan samtliga av de personuppgifter vi samlar in komma att hanteras.

  • Webbanalysföretag.
    Vi använder oss av externa leverantörer för personifiering och analys av användarbeteenden på våra webbplatser och för användarfeedback. Dessa företag hanterar personuppgifter som personuppgiftsbiträde för vår räkning. De uppgifter det rör sig om är framför allt uppgifter som hämtas in genom cookies och hanteras på anonym och aggregerad nivå.

  • Betallösningar.
    Vi använder oss av externa leverantörer för att hantera betalningar. Dessa leverantörer får tillgång till personuppgifter i form av namn, adresser och betalningsinformation. Denna hantering är nödvändig för att vi ska kunna leverera de varor du har beställt från oss.

  • Kontakttjänster
    Vi använder oss av en extern leverantör för att tillhandahålla en chattfunktion på vår webbplats. Leverantören av denna tjänst får tillgång till den information som lämnas i chatten. I detta fall är leverantören vårt personuppgiftsbiträde och hanterar uppgifterna på vårt uppdrag och enligt våra instruktioner.

 

Dina rättigheter

NÖDVÄNDIG HANTERING AV PERSONUPPGIFTER & HANTERING MED STÖD AV SAMTYCKE

Personuppgiftsbehandling som är nödvändig för att vi ska kunna fullgöra ett avtal med dig eller för att vi ska kunna fullgöra en rättslig skyldighet är tillåten utan samtycke. För att vi ska kunna samla in och hantera dina personuppgifter i något annat syfte krävs däremot att du samtycker till behandlingen. Du lämnar samtycke till hantering av dina personuppgifter i samband med att du mejlar vår kundtjänst, tar kontakt med oss på Facebook, Instagram eller vi vår chatt.

 

ÅETRKALLELSE AV SAMTYCKE

Du kan när som helst välja att återkalla ditt samtycke genom att kontakta oss på info@laplandecostore.se märk ärendet med ”Återkallelse personuppgifter”. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi att radera de personuppgifter och upphöra med den behandling som omfattades av samtycket.

Det kan förekomma att samma personuppgift behandlas både med stöd av samtycke och med stöd av att uppgiften är nödvändig eller med stöd av andra lagar. Det innebär att även om du återkallar ditt samtycke och den behandling som grundas på samtycket upphör, kan personuppgiften ändå finnas kvar hos oss för andra ändamål.

 

RÄTT ATT FÅ INFORMATION OM VILKA PERSONUPPGIFTER VI HAR SPARADE OM DIG

Om du vill ha information om vilka personuppgifter vi har i vårt register på dig, kan du skriftligen ansöka om detta genom att skicka ett brev till Lapland Eco Store AB, Blå Vägen 207, 92331 Storuman. Registerutdraget lämnas på begäran.

Hur går jag tillväga för att begära ett registerutdrag?
Du skriver och begär ett registerutdrag från Lapland Eco Store. OBS! Du måste skicka in din begäran skriftligen eftersom den ska innehålla din namnteckning, du kan alltså inte bara skicka ett mejl. Märk brevet ”Personuppgiftsutdrag – Lapland Eco Store”.

Lagstödet för denna rättighet med registerutdrag finner du i 26 § personuppgiftslagen.

Så här kan du skriva:
Personuppgiftsutdrag - till Lapland Eco Store
Härmed ansöker jag om information enligt 26 § personuppgiftslagen.


.........................................................................
(Ort och datum)

.........................................................................
(Namnteckning)

.........................................................................
(Namnförtydligande, personnummer och adress)

.........................................................................
(e-mail/telefonnummer)

 

RÄTT TILL KONTROLL ÖVER DINA PERSONUPPGIFTER

Du har rätt att begära att uppgifterna om dig ska raderas, kompletteras eller rättas. Du har också rätt att begära att behandlingen av dina personuppgifter begränsas till vissa ändamål och till exempel inte används för direktreklam eller s.k. profilering.

 

Cookies

På laplandecostore.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse, för att samla information för vår marknadsföring och för att kunna utveckla webbplatsen. Informationen lagras anonymt. Det kan förekomma att vissa personuppgifter hanteras av cookies på laplandecostore.se. För denna hantering gäller förutom vår personuppgiftspolicy också vår cookiepolicy.

 

Om du vill klaga

Den som anser att ett företag bryter mot PUL eller annan integritetslagstiftning kan vända sig till Datainspektionen. Läs mer på Datainspektionens webbplats.

 

Denna Personuppgiftspolicy uppdaterades senast: 2018-05-25.

                          

Standardvy | Byt till Mobil vy
Stäng